Navtex bölgesinde Yunanistan ve Türkiye arasında gerilim! Yunan jetleri uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada "Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın açıklaması '' 27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir.

Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır. '' biçiminde olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu: İftiraname çökmüştür, tarihin çöplüğünde hak ettiği yeri bulmuştur
Özgür Özel: “Allah’ın izniyle biz her kumpası aşarız”
Özgür Özel'e 'Akın Gürlek' soruşturması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'nin Türkiye'ye Duyduğu İhtiyaç Daha Fazladır
Bakan Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi'yle Barışı Görüştü