Mustafa Sarıgül: Milli İrade üstünde bir irade tanımıyoruz

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, Milli İrade üstünde bir irade tanımıyoruz, dedi

Sarıgül'ün açıklamaları şöyle:

Altı yıl önce bugün Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kardeşliğimize, demokrasimize, meclisimize ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırdı.

Türk milleti feraseti, basireti, dirayeti ve cesaretiyle kardeşliğimizi korudu, devleti ve demokrasiyi ayakta tuttu.

O gün, cumhuriyetin kurucu değerlerinin ne kadar önemli olduğunu ve o değerlerden vazgeçtiğimiz andan itibaren Türkiye’nin başının belaya nasıl girdiğini gördük, yaşadık. Onun için diyorum ki:

Gelin, Cumhuriyet’in etrafında birleşelim. Cumhuriyetin etrafında birleşmek demek demokrat, laik, sosyal hukuk devletinin ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün etrafında birleşmek demektir.

MİLLİ İRADE ÜSTÜNDE BİR İRADE TANIMIYORUZ

Bu darbe girişiminin arkasında olanlar ve bütün dünya bilmelidir ki; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmek ve değiştirmek isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz.

Ülkeyi yönetenleri değiştirme hakkı yalnız ve yalnız bize aittir. Bu hak milletindir. Bunun yolu da sandıktan geçmektedir.

Hangi amaçla yapılırsa yapılsın, kime karşı yapılırsa yapılsın ve kim yaparsa yapsın darbenin karşısındayız.

Milli irade üstünde bir irade tanımıyoruz. Tanımayacağız.

Cumhuriyet tarihinin bu en karanlık ve en kanlı gecesinde şehit düşen vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı... 'IŞİD' endişesini paylaştı: 'Büyük bir hareket kabiliyeti kazandılar'
CHP ve İYİ Parti’den tepki: ‘Hava kuvvetleri güçlendirilmeli, diplomatik yalnızlaşma önlenmeli’