Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu bu durumun farkında

Gazeteci Murat Yetkin, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın son günlerde tartışma konusu olan açıklamalarına değindiği yazısında "Kılıçdaroğlu bu durumun farkında" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi inancının cumhurbaşkanlığı seçiminde 'dezavantaj' olabileceğini söylemesi, hem CHP’liler hem Aleviler arasında tartışmalara yol açtı.

Şık, daha sonra yaptığı açıklamada "Meramımı anlatamamışım. Anlatamadığım için Alevilerin haklı nedenlerle travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim. Ülkenin kuruluşundan itibaren ikincil yurttaş muamelesi görmüş, birçok katliama maruz kalmış bir kitleyi de ilgilendiren başka bir konuda görüşlerimi dile getirirken daha dikkatli olmalıydım" ifadesini kullanmıştı.

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında  Şık'ın kimsenin açıkça değinmek istemediği bir konuyu gündeme getirdiğini söyledi. 

"Aleviler öteden beri ancak özellikle AK Parti iktidarı döneminde kendilerini kamu hayatından, üst bürokrasi ve yargı kademelerinden dışlanmış durumda buluyorlar. Geçmişte 1978 Kahramanmaraş Katliamı, 1993 Sivas Katliamı gibi acı örnekler var" diye yazan Yetkin, şöyle devam etti:

'ANKARA KULİSLERİNDEN BİLİYORUM'

"Daha sonra yanlış ifade nedeniyle kırdıklarından özür dileyen Şık konuyu kamuoyuna açık hale getirmeseydi de Kılıçdaroğlu bu durumun farkında. Bir süredir Erdoğan ve AK Partinin bu konuyu seçimlerde istismar etme ihtimalini kendisine açan partili ve partisiz dostlarının olduğunu da Ankara kulislerinden biliyorum. Dolayısıyla adaylık konusu altılı masanın gündemine geldiğinde bu tartışma olgunlaşmış olacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Vahap Seçer: Vatandaşın derdi geçim, parti içi tartışmalar değil
CHP seçmeninin yüzde 80’i Özel’i, 12’si Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkan görmek istiyor
Özgür Özel’den Duruşma Sonrası Saraçhane Çağrısı: “Bu Bir Siyasi Operasyondur”
CHP kurultay davası ertelendi | Davanın Hakimi: Siyaset bir bakıma menfaat işidir
Kurultay davası sonrası ilk açıklama CHP'li Başarır'dan: Lehimize karar çıkacağından eminim