Murat Kurum, Hatay'da hakkında 3 ayrı suçlama olan ismi müşavir yapmış

Murat Kurum'un, hakkında üç ayrı suç duyurusu bulunan Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nü, bakanlığına müşavir yaptığı ortaya çıktı.

Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Murat Kurum’un, Hatay’da imar usulsüzlüklerine göz yummakla suçlanan il müdürü Nizamettin Ülker’i, bakanlık müşaviri olarak atadığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür'ün aktardığına göre göre bu atama, Hatay’ın depremde yerle bir olmasından sadece iki ay sonra gerçekleşti. Ülker hakkında yapı denetim firmalarını koruduğu, suçlarını örttüğü iddialarıyla üç ayrı suç duyurusu vardı.

Valilik izin vermedi

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ülker ve diğer kamu görevlileri hakkında soruşturma yürütmek amacıyla Hatay Valiliği’nden izin istedi. Ancak Hatay Valiliği, söz konusu görevlilerin bir sorumluluğu bulunmadığını ileri sürerek, soruşturma iznini vermedi. Aynı karar diğer üç suç duyurusu için de alındı.

Avukatların itirazı ve yeni karar


Avukatlar Adana’da Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak, kararın iptalini talep ettiler. Ve Adana Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi 6 Haziran 2024 tarihli kararı ile Ülker’e yönelik üç ayrı suç duyurusuna karşı valiliğin soruşturma izni vermemesini yanlış bulup, iptal etti. Kararda şöyle denildi:

“Bakanlık Müşaviri, eski Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nizamettin Ülker, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Çillioğulları, Elektrik Mühendisi Cem Hüzmeli, Şube Müdürü Murat Alkaya hakkında verilen soruşturma izni verilmemesine dair kararın kaldırılmasına, adı geçen kişiler hakkında soruşturma izni verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Çelik, iktidarın amacının CHP’yi muhalefet edemez hale getirmek olduğunu açıkladı: ‘Türkiye bu karanlıktan çıkacak’
Ekrem İmamoğlu: Benim tutuklanmam ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine yönelik en büyük sabotajdır
DEM Parti'den İYİ Partili Arslan'a yanıt: Sözde 'talep listesi' uydurmadır
‘Adana'dan Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü’ düzenleyen CHP'liler Aksaray’a ulaştı
Yavuzyılmaz: AKP, IKBY'den 2 milyar 320 milyon dolar taşıma ücreti aldı