Muharrem Erkek, Bingöl'de konuştu: 'Kılıçdaroğlu sorunları çok iyi biliyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gelecek nesillere demokratik ve kalkınmış bir ülke bırakmak istediklerini söyledi. Erkek, "Sayın Kılıçdaroğlu bu bölgenin sorunlarını çok iyi biliyor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Erkek, Muhalefetin bütün olarak gelecek yılki seçimden sonra hükümet sistemi konusunda güçlendirmiş parlamenter sisteminde uzlaştığını anlattı.

Erkek, şunları ifade etti:

"İlk seçimde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. İlk imzalayacağımız genelge kamuda israfın önlenmesiyle ilgili olacak. İlk imzalayacağımız kararname strateji ve planlama teşkilatı kararnamesi olacak. Çünkü planlama olmadan hiçbir şeyi çözemezsiniz. İl çıkaracağımız kanun da 'siyasal ahlak' kanunu olacak. İlk bir haftada olacak bunlar. Hepsi hazır çünkü."

"BÖLGENİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölgeye çok önem verdiğini aktaran Erkek, şunları kaydetti:

"Türkiye bu sistemle devam edemez. Önümüzdeki ilk seçimde sandık başında seçmen şu kararı da verecek; bu sistem devam mı etsin, bu sistem değişin mi? Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu bu bölgenin sorunlarını çok iyi biliyor. Bunların çözüm önerilerini tek tek paylaşıyor. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı da kuracağız ilk seçimden sonra. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurucu 4 devleti Türkiye, Suriye, Irak ve İran olacak. Sonra diğer devletler de katılacak. Çünkü Ortadoğu’nun ve bölgenin sorunlarını bu bölgedeki devletler, bu bölgedeki halklar çözebilir. Egemen güçlerin vekalet oyunları değil."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP lideri Özel: Birinci parti olarak çıkamazsak o gece siyaseti bırakacağım
Ali Babacan: Yüzde 5 başarı ihtimali bile olsa süreci destekleriz
CHP Sözcüsü Yücel: Kendi önerdiğimiz komisyona girmeyecek halimiz yok
İmamoğlu: Hakim ve savcıların iktidar memuru gibi davranmasına razı olamayız
Erdoğan: Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın, ülkesine sahip çıkması kıymetli