Mithat Sancar, Altılı Masa adayına destek şartlarını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak, "Açık müzakere ve mutabakat yöntemimize nasıl yaklaşacaklarını görelim" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Altılı Masa'nın adayını ne şartlarda destekleyebileceklerini ve hangi durumda kendi adaylarını çıkarabileceklerini anlattı.

Sancar, muhalefetin birlikte hareket etmekten başka seçeneği olmadığını söyledi. Sancar, İYİ Parti ve HDP arasındaki tartışma için “Çekişme veya sürtüşme üzerine kurulu bir siyasi gerilimi tercih etmiyoruz” dedi.

Altılı Masa’nın adayını mı destekleyecekleri yoksa kendi adaylarını mı çıkaracaklarına dair sorusuna ise Sancar şöyle yanıtladı:

"Öncelikle adaylarını açıklasınlar. Varsayımlar üzerinden değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. İkincisi, böyle bir adayı açıkladıktan sonra bizim doğrudan diyalog, açık müzakere ve mutabakat yöntemimize nasıl yaklaşacağını görelim. Sonrasında en geniş istişare, tartışmayla karar mekanizmalarımızı harekete geçirerek tutumumuzu belirleriz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP ve İYİ Parti’den tepki: ‘Hava kuvvetleri güçlendirilmeli, diplomatik yalnızlaşma önlenmeli’
Trump: Erdoğan övgüyü hak ediyor, Netanyahu da buna katılıyor
Yılmaz Büyükerşen aktif siyaseti bıraktı: 'Kendimi emekli ettiğimi duyuruyorum'
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' mesajı: 'Anadolu'yu ayağa kaldırır'
AKP’de ‘ekran’ operasyonu: Televizyona çıkacak 20 AKP’li vekil belirlendi