'Millet İttifakı'nın adayı Haşim Kılıç' iddiasına Gültekin Uysal'dan tepki: "Safra üretim merkezi’ fonksiyonu görenlere..."

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haşim Kılıç iddiasını dillendirenlere tepki gösterdi.

Nihat Genç, dün yaptığı sosyal medya paylaşımında, Millet İttifakı’nın adayının eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olduğunu ileri sürdü.

Genç’in iddiası tartışılırken, Millet İttifakı üyelerinden de açıklamalar geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haşim Kılıç iddiasını dillendirenlere tepki gösterdi.

“ADETA ‘SAFRA ÜRETİM MERKEZİ’ FONKSİYONU GÖRENLERE ANLAM YÜKLEMEMEK GEREKİYOR”

Uysal, şunları kaydetti:

“‘Muhaliflik’ kisvesi altında toplumsal muhalefetin enerjisini tahrip etmek için adeta ‘safra üretim merkezi’ fonksiyonu görenlere anlam yüklememek gerekiyor.

Sorumluluk duygusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, değerleri ve bekâsı tüm kişisel hedef ve ihtiraslarımızın önündedir! Bugünden bilinçli bir şekilde isimler üzerinden ‘CB Adayı’ tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Özellikle de asparagas haber ve ‘aday toto’ niteliğindeki ‘şu aday oluyormuş, bu aday yapılamak isteniyormuş’ tarzı yayınlara itibar etmemek gerekiyor!

Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var;

1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak,

2) Seçilebilirlik,

3) Seçim sonrası 20 yılda AKP tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP lideri Özgür Özel'den 'AKP' sitesi duyurusu: 'Satmaya kalktıklarında hepsini duyuracağız'
İmamoğlu bu sözlerle anlattı: 'Çok çarpıcı bir şey yaşadım...'
Kemal Kılıçdaroğlu'nun TGRT'ye röportajı yalanlandı: 'Bütünüyle gerçek dışı'
MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü liderine 'resmen' statü istedi: 'Barış süreci koordinatörlüğü'
Ahmet Türk, yerine kayyım olarak atanan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile maç izledi