Migros önünde eylem: 'Atılan işçiler geri alınsın'

Kocaeli'de hakları için direnen 250 Migros işçisinin işten atılmasının ardından Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmit Migros önünde Migros’a boykot çağrısında bulundu.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmit Migros önünde Farplas, Yemek Sepeti, Migros Depo ve Scoty'de olmak üzere direnen tüm işçiler için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın metnini okuyan Yeliz Yılmaz Karstarlı, Trendyol çalışanlarının eylemleri ardından kuryelik yapan Scotty, Aras Kargo, Yurtiçi Kargo ve Yemek Sepeti çalışanları eylemlere başladıklarını anımsattı. Yemek Sepeti çalışanlarının eylemleri bugün 11. gününü geride bıraktığını kaydeden Karstarlı, Lila Kağıt’tan Öztaş Çorap’a kadar her gün yeni bir işçi eylemi, grevi ve direniş haberleri geldiğini ifade etti.

Karstarlı, "Sendikasızlaşma ve yoksulluğa karşı işçi sınıfı yaratıcılığını kullanarak direniyor. İlimizde Çayırova’da bulunan Farplas fabrikasında işçilerin Birleşik Metal İş sendikasına üye olması ile artan baskılar sonucu 150 işçi işten çıkarıldı. Fabrika içinde sendikalaşmayı önlemek için Farplas patronu onlarca taşeron şirket açtı. İşçilerin işten çıkarılmaya karşı fabrika içinde yaptıkları eyleme ise sabaha karşı onlarca çevik kuvvet ile saldırısı gerçekleşti ve 108 işçi darp edilerek gözaltına alındı. İşçilerin darp edilerek gözaltına alınmasının ardından Kocaeli Valisi soluğu Farplas patronunun yanında aldı. Yapılan görüşmenin sonucu ise ertesi gün açığa çıktı ve soğuk havaya, yağmura rağmen fabrika önünde direnen işçilerin çadır kurması yasaklandı. İşçiler hem patronun hem de kent idarecilerinin baskılarına rağmen Farplas fabrikası önünde direnmeye devam ediyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu: “Liderine hakaret eden bir gazeteye para gönderen örgüt üyesi mi olur?”
Özel'den Bahçeli'nin mutlak butlan sözlerine yanıt: Kıymetli bir açıklama
İran savaşı havacılığı vurdu: Uçak biletleri fırladı, milyonlarca koltuk iptal edildi
Başkan Tugay Çırpı’da halkla buluştu
Özgür Özel'den kurultay davası sonrası ilk açıklama: 'CHP'nin kurultayı lekelenebilecek bir kurultay değil'