MHP’li başkan görevden alındı: Sebep 'Kansızlar' paylaşımı mı?

MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu parti yönetimi tarafından ani bir şekilde görevinden alındı.

MHP Kırıkkale İl Başkanı Davut Baloğlu görevinden alındı. Davut Baloğlu, görevden alınışını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Baloğlu, “Genel Merkezimizin takdirleri ile çalışkan, namuslu ve haysiyetli bir şekilde yürütmüş olduğum MHP Kırıkkale İl Başkanlığım görevinden bu saat itibari ile alınmış bulunmaktayım. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

2015 yılından beri MHP Kırıkkale İl Başkanlığı görevini yürüten Baloğlu'nun görevine son verilmesinin ardından yerine Merkez İlçe Başkanı Murat Abalı getirildi.

SEBEP 'KANSIZLAR' TEPKİSİ Mİ?

Baloğlu'nun görevden alınma nedenine ilişkin bir açıklama yapılmazken MHP'li başkanın yakın dönemde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımı kafalarda soru işareti yarattı.

Baloğlu'nun, Suriye sınırında 3 askerin patlama sonucu şehit olduğu 8 Ocak günü yaptığı paylaşımda "Memlekette 3 vatan evladı şehit olmuş kutlama mı yapıyorsunuz kansızlar. O rakınızda boğulun, o balığın kılçığı boğazınızda kalsın" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Baloğlu, çok ağır şekilde tepki gösterdiği ancak isim vermediği paylaşımında kendisine kimleri hedef aldığını soran MHP Kırıkkale İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Canöz'ün sorusuna "Yazayım mı başkanım?" diye soruyor. Canöz de Baloğlu'na cevaben "Yaz başkanım" yanıtı veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu: “Liderine hakaret eden bir gazeteye para gönderen örgüt üyesi mi olur?”
Özel'den Bahçeli'nin mutlak butlan sözlerine yanıt: Kıymetli bir açıklama
İran savaşı havacılığı vurdu: Uçak biletleri fırladı, milyonlarca koltuk iptal edildi
Başkan Tugay Çırpı’da halkla buluştu
Özgür Özel'den kurultay davası sonrası ilk açıklama: 'CHP'nin kurultayı lekelenebilecek bir kurultay değil'