Metropoll Araştırma Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, son anket sonuçlarını ve Cumhur İttifakı’ndaki durumu anlattı

Metropoll Araştırma Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, son anket sonuçlarını ve Cumhur İttifakı’ndaki durumu Halk TV’de Sözüm Var programında değerlendirdi. Son anketlerinde MHP’nin yüzde 6’ya gerilemesiyle ilgili konuşan Sencar, MHP seçmeninin iktidardan memnun olmadığını dile getirdi.

Sencar, “MHP seçmeninin yarısından fazlası; bazı zaman yüzde 60, 70 ve hatta bazı zaman yüzde 90 oranında iktidara karşı” dedi. Sencar, bu ayki sonuçlara göre MHP seçmeninin yüzde 93’ü, ekonomiden Erdoğan-hükûmet-Berat Albayrak üçlüsünü sorumlu tuttuğunu söyledi.

Diğer hiçbir partide böyle bir oranın çıkmadığını söyleyen Sencar, “MHP iktidarın bir parçası ama seçmen orada değil. Sadece parti bağlılığı nedeniyle orada görünüyor. Kısmen oy verebilirler ama benim kanaatim MHP seçmeninde Cumhur İttifakı’ndan uzaklaşma görünüyor” ifadelerini kullandı.

En beğenilen siyasetçi Mansur Yavaş

Sencar, en beğenilen siyasetçileri de açıkladı. Metropoll’ün araştırmalarına göre; en beğenilen siyasetçi Mansur Yavaş oldu. Mansur Yavaş’ın ardından Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu gelirken, dördüncü sırada da Süleyman Soylu yer aldı.

Sencar; Mansur Yavaş’ın popülaritesinin yüzde 58, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 ve Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 51 olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu’ndan iktidara ‘sürgün’ tepkisi: Yargılanmakta olduğum 9 davanın 9’unda da hâkimler sürgün edildi
Ahmet Özer, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti: 'CHP'ye yapılan kuşatmanın son bulmasının önemine değindim'
MHP'nin komisyon raporu: Örgüt üyelerine kademeli indirim önerisi
Özgür Özel: Demokratikleşme olmadan kalıcı barış sağlanamaz
Erdoğan'dan Putin'in katıldığı zirvede 'Ukrayna' mesajı: 'Temennimiz...'