Merkel'den Biden'a 'AB ile ABD'nin omuz omuza vererek küresel sorunların üstesinden geleceği' mesajı

Trump'a baştan beri soğuk tavrının tersine yeni ABD Başkanı seçilen Biden'la ilgili sıcak bir açıklama yapan Almanya Başbakanı, koronavirüs pandemisinden küresel ısınma ve teröre dek küresel sorunlara karşı AB'nin ABD ile birlik beraberlik içinde hareket edeceği mesajını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'tan çok çektiğini saklama gereği duymayan ve Kasım 2020 seçimlerinin galibi Joe Biden/Kamala Harris ikilisini tebrik eden dünya liderlerinin başını çeken Şansölye Angela Merkel, yeni süreçle ilgili "Almanya küresel sorunların çözümünde ABD ile yan yana duracak" mesajını verdi.

Dört yıl önce Donald Trump'ın seçim zaferinin ardından yaptığına kıyasla son derece sıcak açıklamada bulunan Almanya Başbakanı, Trump'ın ciddiye almadığı koronavirüs pandemisi ve küresel ısınmayı anarak, terörü de bunları ekleyerek, küresel meydan okumaların üstesinden gelmek için ABD ile yan yana duracaklarını söyledi. 

Almanya ile ABD arasında zamanın sınavından geçmiş bir dostluk olduğunu, iki NATO müttefikinin çok sayıda ortak değerleri ve çıkarları bulunduğunu belirten Merkel, işbirliği vurgusu yaparken, aynı zamanda Avrupalıların da kendi paylarına düşeni yapmak için daha çok çaba sarf edeceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'nin 'Meclis'i terk etmeme' eylemi 12. gününde: 'Tüm emeklileri eyleme davet ediyoruz!'
AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Suriye hakkında kapsamlı açıklama: 'Darbe girişimi durdurulmuştur'
'Özgür Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz'
Mansur Yavaş: Operasyonlar devam edecek, belli
Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'