Meclis'teki saldırıda kaşı yarılan CHP'li Konuralp: AK Partililer suçluların telaşı içinde

Meclis'te çıkan kavgada kaşı yarılan CHP Milletvekili Okan Konuralp, "Yüzlerce yıllık demokrasi birikiminin bir sonucu olarak oluşmuş ‘Kürsü dokunulmazlığı’ ilkesi çiğnendi. Düzeyleri budur" dedi.

Tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini “yok” kabul eden AYM kararından sonra muhalefetin imzalarıyla TBMM bugün toplandı. AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşan Ahmet Şık'a saldırdı. Meclis'te çıkan kavgada DEM Partili Gülistan Koçyiğit başından yaralandı, CHP'li Okan Konuralp'in ise kaşı yarıldı.

Saldırıda yaralanan Okan Konuralp, şunları söyledi:

"Tamamen planlı bir saldırıydı. İsmet İnönü’nün 'Suçluların telaşı içindesiniz' sözünün bir örneği. AK Partililer suçluların telaşı içinde milletvekili arkadaşımıza planlı bir saldırı gerçekleştirdi. Yüzlerce yıllık demokrasi birikiminin bir sonucu olarak oluşmuş ‘Kürsü dokunulmazlığı’ ilkesi çiğnendi. Düzeyleri budur; çaresizliklerinin, suçluluklarının kendilerini getirdiği nokta budur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

MHP, Kurultay'a gidiyor: Tarih belli oldu!
Ünlülerden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları
İmamoğlu'ndan '1 Mayıs' mesajı: 'Bu ülke, en çok çalışanların hakkını aldığı gün güzelleşecek'
DEM Parti'den 1 Mayıs mesajı: 'Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz'
CHP lideri Özgür Özel'den 1 Mayıs mesajı: 'Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen'