Meclis, Salı günü 'İsrail tehdidi'yle ilgili toplanacak

Meclis Başkanı Kurtulmuş "Meclis 8 Ekim Salı günü İsrail tehdidi için toplanacak, hükümet İsrail konusunda milletvekillerini bilgilendirecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis açılışında "İsrail'in sonraki hedefi Anadolu olacak" sözlerinin ardından muhalefet Meclis'te oturum talep etmişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş "Meclis 8 Ekim Salı günü İsrail tehdidi için toplanacak, hükümet İsrail konusunda milletvekillerini bilgilendirecek" açıklamasını yaptı.

'Türkiye'nin buna uyanık olması lazım'

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz kimin ne olduğunu hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Suriye'nin Irak'ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Siyaset üstü bir konudur, bu bir milli meseledir.

Bize Cumhubaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'dan gelen iki değerli bakanın; İçişleri ve Milli Savunma Bakanı'nın Meclis'i bilgilendirmesi konusundaki talep var. Bu talebi yerine getireceğiz ve 8 Ekim Salı günü Meclis oturumuna başladığında gündeme alacak. Gündeme alındığında çok büyük ihtimalle partiler bu konunun kapalı bir oturum halinde yapılmasını arzu edecekler. Bu konuda verilecek olan herhangi bir grup önerisi de parlamentoda oylanarak kabul edilir. Öyle görüyorum ki 8 Ekim'deki toplantı kapalı bir toplantı olur."

Fidan ve Güler konuşacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, İsrail'in saldırıları, Orta Doğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı tedbirlere bilgi vermesi bekleniyor.

AA muhabirinin aktardığına göre, oturumun kapalı yapılıp yapılmamasına birleşimin açılmasının ardından karar verilecek. Fidan ve Güler'in, Genel Kurulu bilgilendireceği oturumun kapalı gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Hakan Fidan ile Yaşar Güler

Tutanaklar 10 yıl gizli kalacak

Bu oturumun kapalı yapılmasına karar verilmesi halinde Genel Kurul salonuna dinleyici ve gazeteci alınmayacak. Ayrıca Genel Kurul salonunun yanında bulunan odalar da oturum süresince boşaltılacak ve kapalı tutulacak.

Bakanlar Fidan ve Güler'in bilgilendirmesinin ardından kapalı oturum sona erecek, Genel Kurul açık oturumla gündemdeki konuları görüşmeye devam edecek.

Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet Bahçeli Sinan Ateş davasıyla ilgili konuştu: Yargı kararına saygı göstermek lazım
Avrupa Parlamentosu üyelerinden Kurtulmuş'a Can Atalay çağrısı
Özgür Özel'den Bakan Şimşek'e: Geldiği gün enflasyon yüzde 38’di
Dokunulmazlık dosyaları TBMM’de: 1’i MHP’den
CHP yöneticisinden parti içine sert mesaj: 'Namussuzca ithamlar...'