Mansur Yavaş'tan hakkındaki soruşturma izni için açıklama: 'Çifte standardı herkes görüyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakanlığı’nın hakkında verdiği soruşturma iznine tepki gösterdi. Suçlamaların dayanaksız olduğunu savunan ve "Gelsinler bakalım! Allah’ın izniyle kendimizden korktuğumuz bir durum yok" diyen Yavaş, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı, 2023’te Karabük’teki seçim mitinginde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) araçlarının kullanıldığı iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verdi.

Konuya ilişkin olarak Nefes gazetesinden Aytunç Erkin'e açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, soruşturmanın nasıl başladığıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Belediyenin ses tesisatçısı Osman Cem Taşbaş, konser soruşturmasında biliyorsunuz şüpheli olmadığı halde MASAK raporunda konser yaptırılan firmaya paralı iş yaptırdığı ortaya çıkınca açığa alındı. Memur böyle bir şey yapamaz! Dolayısıyla bu şahıs hakkında belediyenin aletlerini kullandığı için savcılığa şikayette bulunduk. Belli ki buna MASAK raporu verilmiş. Alakanız olmayan bir şeyle durup dururken ne yaparsınız? Hiçbir şey! Durup dururken dilekçe vermenize gerek var mı? Yok! Dilekçe veriyor bu şahıs. Muhtemelen Çankırı mitingine parayla götürdü insanları. Benin ne alakam olabilir? Ben maaş almıyorum, seçimlerde belediyenin arabasına binmem! O kadar titizim. Karabük’tekiler de haber olunca hemen soruşturma açtırdım. Kim gelmiş gitmiş diye."

"ÇİFTE STANDARDI HERKES GÖRÜYOR"

Başkan Yavaş, şunları söyledi:

"Yani böyle bir zorlama var, bir şey bulabilir miyiz? (Gülerek) Bir şey bulacaklar herhalde. Son zamanlarda müfettişler geliyor, inceliyor, bir olumsuzluk bulamayınca ‘bir kez daha inceleyin’ diyorlar. Gelsinler bakalım! Allah’ın izniyle kendimizden korktuğumuz bir durum yok. Hukuk böyle oldu artık. Maalesef! Çifte standart, insanlara uygulanan çifte standardı herkes görüyor. Üzülüyorum. Devlette böyle olmamalı!"

Yavaş, ayrıca konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel 'istenmeyen insan' ilan etmişti: Ekrem İmamoğlu'ndan Tom Barrack tepkisi
Şaban Sevinç: Kılıçdaroğlu ile Perinçek Ankara’da görüştü
Özgür Özel’den Barselona’da tarihi konuşma! Otoriterliğe karşı ‘demokrasi cephesi’ çağrısı!
Özgür Özel'den Onursal Adıgüzel'in gözaltına alınmasına ilk tepki: 'Ne ile suçlayacaklar, çok merak ediyorum!'
CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Onursal Adıgüzel' tepkisi