Manavgat Belediyesi'ne yeni operasyon: 21 kişi gözaltına alındı!

Antalya Manavgat Belediyesi'ne düzenlenen yeni operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen ve eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile kardeşi Fatih Sözen'in tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI, TURİZMCİLER, İŞ İNSANLARI VE MÜTEAHHİTLER...

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, belirlenen adreslere düzenlediği operasyonda 21 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında belediye çalışanları, turizmciler, iş insanları ve müteahhitlerin de olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile kardeşi Fatih Sözen, "rüşvet""zimmet" ve "ihaleye fesat karıştırma", "irtikap""suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "suç işleme amacıyla örgüt kurmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 11 Eylül 2025'te tutuklanmış, Sözen kardeşlerin evlerinde yapılan aramada yüklü miktarda para ve ziynet eşyası ele geçirildiği iddia edilmişti.

Devam eden operasyonlarda eski belediye başkan yardımcıları B.Ö. ve L.A.'nın da aralarında bulunduğu 8 zanlı daha tutuklanmıştı. 2 Aralık 2025'te düzenlenen başka bir operasyonda ise 19 kişi gözaltına alınmış, 3'ü tutuklanmış, 10 Mart'ta ise gözaltına alınan 40 kişiden 12'si tutuklanmıştı.

Şüphelilerden bazılarının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarının ardından tutuklu sayısı 11 olmuştu.

Öte yandan, Manavgat Belediyesine yönelik bir diğer soruşturmada, belediye başkanıyken tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 43 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Böcek son ifadesinde para verdim demişti... Ümit Uysal iddiaları yalanladı
Muharrem İnce: Ben partiden ayrılmanın zorluğunu yaşadım
Çok konuşulacak kulis: Kılıçdaroğlu ekibinden 'Mehmet Uçum ve yargı arkamızda' çıkışı
CHP’li Aşkın Genç: 'Enerji yoksulluğunu birkaç teknik aksaklığa veya dönemsel kullanıma indirgemek kabul edilemez'
Adalar Belediyesi'nde CHP'nin adayı Medine Pamuk Belediye Başkan Vekili seçildi