Lütfü Türkkan iddiaları gündeme getirdi: BOTAŞ satılıyor mu?

Lütfü Türkkan, sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na kayıtlı olan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) satılmasına yönelik iddiayı gündeme getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda BOTAŞ’ın satılmasına yönelik haberler edindiğini öne sürdü. Türkkan mesajında, "BOTAŞ’ı da satmaya hazırlandıkları haberleri geliyor" diyerek, "Yaparlar mı dersiniz?" sorusunu yöneltti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KURULUŞLARINDAN

BOTAŞ, 1,83 milyar lira olan sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. adına kayıtlı olan ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir İktisadi Kamu Kuruluşu. Genel Müdürlüğü Ankara Bilkent'te bulunan BOTAŞ, yıllık yaklaşık 20 Milyar TL cirosu ile Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu