KÜTAHYA’DA ETİ MADEN İŞÇİLERİNDEN PROTESTO

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kütahya'nın Emet ilçesindeki fabrikada çalışan yaklaşık 300 maden işçisi, dokuz aydır sonuçlanmayan toplu iş sözleşmesi nedeniyle bugün eylem yaptı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kütahya'nın Emet ilçesindeki fabrikada çalışan yaklaşık 300 maden işçisi, dokuz aydır sonuçlanmayan toplu iş sözleşmesi nedeniyle bugün eylem yaptı. 

Türkiye'deki tek bor madeni üreticisi olan ve tüm dünyaya yaptığı ihracatla ülkenin en önemli kamu kuruluşlarının başında gelen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 300 kamu işçisi, oturma eylemi yaparak, genel müdürlüğü protesto etti.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kütahya-Emet, Eskişehir-Kırka ve Balıkesir-Bandırma’da bulunan tesislerde çalışan kamu işçileri, yaklaşık 9 aydır imzalanmayan toplu iş sözleşmesi nedeniyle son iki gündür yemeğe gitmeyerek işletmeyi protesto ediyordu. 

İşçiler bugün de işçıkışı soyunma odalarından işletmelerde bulunan idari tesislere kadar alkışlar eşliğinde yürüyerek protestolarını sürdürdü. Yaklaşık 15 dakika sessiz oturma eylemi yapan kamu işçileri, ardından maden şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından işçiler eylemlerini sonlandırdı.

ETİ BOR 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYOR

2017 yılında 880 milyon dolar, 2018 yılında ise 1 milyar dolar ihracat ile ülkenin en çok kâr eden kamu kurumlarının başında gelen Eti Maden İşletmeleri’nin Emet, Kırka ve Bandırma tesislerinde yaklaşık 3 bin kamu işçisi bulunuyor. Eti Maden İşletmeleri, çalışanlarına diğer kurumlara göre düşük maaş vermesi ile gündeme gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkez Bankası verileri: Enflasyon beklentileri ayrıştı
Çelik: İmamoğlu davası bahane edilerek nasıl seçim hazırlığı yapılıyor?
“İttifaklar Üzerinden Tarihsel Kıyas: 1957’de Yasaklandı, Bugün Mümkün Ama Engelleniyor”
​CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat: Turpun Büyüğü Sadece Kıbrıs’ta Değil, Diğer Turplar Irak Ve
Ekrem İmamoğlu'ndan millete çağrı: “Susmayın, sesinizi yükseltin”