Kulis: HDP'li vekillerin büyük bölümü Yeşil Sol Parti listesinde yok

HDP'nin listesinden seçime gireceği Yeşil Sol Parti'nin bazı adayları belli oldu. Vekillerin büyük bölümünün listede yer almayacağı ifade edildi.

Türkiye 14 Mayıs'ta meclis ve cumhurbaşkanı seçimine gidecek. Milletvekili listeleri bugün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ediliyor.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre HDP’nin Emek ve Özgürlük İttifakı'yla Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceği milletvekili aday listelerindeki çalışmalarda sona gelindi.

HDP kaynaklarına göre gazeteci Ayşegül Doğan ve avukat Nevroz Uysal partinin Şırnak adayları oldu.

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’yse bu seçim döneminde Antalya adayı olarak listede yer alıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar; Van’dan, bir diğer eş sözcü İbrahim Akın’sa İzmir’den aday gösterilecek.

Sırrı Süreyya Önder İstanbul'dan

HDP’nin eski milletvekili Sırrı Sakık Ağrı’dan, Sırrı Süreyya Önder ise İstanbul’dan aday olacak.

Ankara birinci bölgede HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, aday listelerinde yer alacak.

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, mevcut milletvekillerinin büyük bölümü ise bu dönem listelerde yer almayacak.

Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu, Zeynel Özen ve Züleyha Gülüm adaylar arasında yer almıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu: "İhaleler için yönlendirme yaptım mı?" Murat Ongun: "Hayır"
Necati Özkan’dan Silivri’den altıncı mektup: ‘500 gün tutukluluk istisna değil, cezalandırmadır’
Murat Ongun: “Emrah Bağdatlı bile kendisini savcılar kadar abartamazdı”
Özel’e FETÖ Göndermesi Yapan Kılıçdaroğlu FETÖ İle Hep İlişkideydi
Tugay’dan AKP’ye geçeceği iddialarına net yanıt: Böyle bir düşüncem yok İzmirlilerin oyları bana emanet