Kulis: AKP ve MHP, yerel seçim için ortak çalışma grubu kurdu

AKP’den üç, MHP’den iki ismin yer alacağı öngörülen çalışma grubu, AKP kongresi sonrası bir araya gelecek.

AKP ve MHPnin yerel seçimler için ortak çalışma grubu kurduğu belirtildi.

Yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı ruhuna uygun hareket edeceklerini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çalışma için Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Sadir Durmaz’ı görevlendirdi.

Milliyet’ten Beyza Coşkun’un haberine göre, şu aşamada AKP’den üç, MHP’den iki ismin yer alacağı öngörülen çalışma grubu, 7 Ekim’deki AKP kongresi sonrası bir araya gelecek.

AKP ise Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı görevlendirdi.

AKP ve MHP kurmayları, yerel seçim iş birliğinin ne şekilde hayata geçirileceğine yönelik alternatifli strateji çalışması yürütecek.

Başta büyükşehirler olmak üzere her il için ayrı ayrı strateji belirlenerek, işbirliği yapılabilecek illere ilişkin çıktılar liderlere sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'a ev hapsi verildi
Pervin Buldan: Abdullah Öcalan ile görüşme oldukça verimli geçti
İmamoğlu'ndan Almanya'ya: Türkiye, Erdoğan’dan büyüktür; kararınızı geri alın
AKP'li yazar açıkladı: Cumhur İttifakı'nda kriz mi var?
Yozgat'tan sonra: CHP'de yeni miting adresi belli oldu