Küba'dan Beyaz Saray'a yanıt! 'Siyasi ve ahlaki yetkiye sahip değil'

Küba Dışişleri Bakanı Parilla, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı'nın Küba hakkında konuşmaya siyaseten ve ahlaken yetkisi olmadığını belirten bir açıklama yaptı.

ABD'nin Küba Devrimi'ne karşı provokasyonu Küba halkın tarafından boşa çıkartılırken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Küba'yla ilgili yaptığı provokatif paylaşıma Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodríguez Parrilla'dan sert yanıt geldi.

Parrilla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Küba hakkında konuşacak siyasi ve ahlaki yetkiye sahip değil. Hükümeti ülkemizi yıkım için yüz milyonlarca dolar ayırdı ve ekonomik yetersizliklerin başlıca sorumlusu olan soykırım ablukası uyguluyor" ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Twitter hesabından yaptığı manipülatif paylaşımda "ABD Küba genelinde ifade ve toplanma özgürlüğünü destekler ve evrensel haklarını kullanan protestoculara yönelik her türlü şiddeti ve onların hedef alınmasını kınar" ifadesini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Fatih Erbakan 'Sırada Türkiye var' diyerek çağrı yaptı!
Hedefteki reklam panolarında AKP var: Soylu dahil diğer AKP'lilerden destek geldi
Özgür Özel: 'Miraç Kandilimiz mübarek olsun'
AKP'de 'Bilal Erdoğan' krizi: Eski AKP'li vekilden destek açıklaması geldi!
2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi