Kremlin'den savaş karşıtı Ruslara yönelik baskı: "Hainler Batı tarafından kullanılıyor"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'yı işgal harekatı nedeniyle Rusya'da birçok kişinin 'hainliğini' gösterdiğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov tarafından yapılan açıklamada, savaş kararı nedeniyle işlerinden istifa eden ve ülkeden ayrılan kişiler 'hain' olarak tanımlandı. Peskov, ayrıca Batı'nın 'beşinci kol' faaliyeti yürüterek bu kişileri ülkeyi yıkmak için kullandığını söyledi.

Peskov, "Böyle zor zamanlarda birçok kişi gerçek rengini gösteriyor. Birçok kişi kendini hain olarak gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Kendilerini toplumdan soyutluyorlar" diyen Peskov, "Bazı kişiler işlerinden ayrılıyor, bazıları iş yaşantısına son veriyor, bazıları ülkeden ayrılıp başka ülkelere taşınıyor. Temizlik bu şekilde gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya lideri Putin de Rusya'nın doğal ve gerekli bir 'öz temizliğe' gideceğini söylemiş ve insanların gerçek vatanseverlerle hainler arasındaki farkı gördüğünü söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı