Kocaelili kadınlardan "Garibe Gezer" protestosu

Kocaeli Kadın Platformu, Garibe Gezer’in Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ölü bulunmasını protesto etti. Yapılan açıklamada, “Cezaevlerindeki işkence, tecrit cezaları, cinsel saldırı iddiaları etkili biçimde soruşturulmalı, sorumlu olan her kişi cezalandırılmalı, görevlerine derhal son verilmelidir” denildi.

Kocaeli Kadın Platformu, Garibe Gezer’in Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ölü bulunmasını protesto etti. Yapılan açıklamada, “Cezaevlerindeki işkence, tecrit cezaları, cinsel saldırı iddiaları etkili biçimde soruşturulmalı, sorumlu olan her kişi cezalandırılmalı, görevlerine derhal son verilmelidir” denildi.

Kocaeli Kadın Platformu, İzmit Belediyesi İş Hanıönünde bir araya gelerek Garibe Gezer’in ölümünü protesto etti. Yapılan açıklamayı, Kocaeli Kadın Platformu üyesi Fadime Günser okudu. Açıklama şöyle:

“Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan Garibe Gezer’in şüpheli ölümünü bugün üzüntüyle, öfkeyle öğrendik. Geçtiğimiz ay cezaevinde hak ihlalleri yaşadığını, tecrit odasına alınarak işkenceye, cinsel saldırıya maruz kaldığını duyurmuştu. Avukatları suç duyurusunda bulunmuş, milletvekilleri Meclis’te Adalet Bakanlığı’na, iddiaları sormuştu.

Milletvekillerinin soru önergelerini yanıtlamayan Adalet Bakanlığı, işkence ve cinsel saldırı iddialarını sorgulamayan savcılık, cezaevi yönetimi; bu cinayetin sorumlularıdır. Sorumlular bu cinayetin hesabını derhal vermelidir. Cezaevlerindeki işkence, tecrit cezaları, cinsel saldırı iddiaları etkili biçimde soruşturulmalı, sorumlu olan her kişi cezalandırılmalı, görevlerine derhal son verilmelidir. Cezaevlerinde kişilerin bedensel psikolojik bütünlüklerinin korunması için insan onuruna yakışır tüm koşulların eksiksiz sağlanması yükümlülüğünüzü hatırlatıyoruz.

Her yerde ataerkil tahakkümünüzle, şiddet, baskı, taciz, işkenceyle susturmaya çalıştığınız, yaşamlarına son verdiğiniz kadınların yasını, öfkesini içimizde taşıyarak hesaplarını sormaya, takipçisi olmaya, erkek devlet şiddetine boyun eğmeyeceğimizi haykırmaya devam edeceğiz.  Susmuyor, korkmuyor, itaat etmiyoruz.” 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Yankı Bağcıoğlu: 'En ufak eleştirinin dahi orduevi yasağıyla bastırılmaya çalışılması uygun değil'
CHP’nin 2026 yol haritası netleşiyor: Tematik ziyaretler, üye kampanyası, seçim hazırlığı
Özgür Özel yağmur altında binlere seslendi: 'Size selam dahi vermeyecekler!'
Cumhur İttifakı ortağından yeni öneri: Devletin karşılaması lazım
CHP’li Emir’in o paylaşımına erişim engeli… ‘Akın Gürlek’ sorularını sürdürdü: ‘Kanalı neden ziyaret ettiniz?’