Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: Bu ülkenin HDP'li bir içişleri bakanına tahammülü yoktur

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bu ülkenin PKK'lı, HDP'li bir içişleri bakanına, bir milli eğitim bakanına, bir cumhurbaşkanı yardımcısına tahammülü yoktur" dedi.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, bu ülkede HDP'li bir bakana bir içişleri bakanına tahammül olmadığını dile getirdi. 

Yavuz, "Bizim kırmızı çizgimiz şerefimiz, namusumuz, bağımsızlığımızın sembolü olan ay yıldızlı al bayrağımızdır. Buna selam duruyor musun? Kabul ediyor musun? Türkiye’nin toprak bütünlüğünü kabul ediyor musun? Etmiyorsun, başka bez parçaları çıkarıyorsun," dedi.

Yavuz şöyle devam etti: 

"Türkiye’nin bir bölgesinde başka bir devlet kurmaya çabalıyorsun. Sonra Bu ülkede demokrasi, insan hakları yok diyorsun. Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir ihanettir bu. Terör örgütlerini ve siyasi uzantılarını bu ülkede meşru gösteren, bunlarla iş birliği yapan, bunları saz çalan çocuklar gibi gösteren gruplara sesleniyorum; bakın bunun sonu bir felaketle sonuçlanır. Bu ülkenin PKK’lı, HDP’li bir içişleri bakanına, bir milli eğitim bakanına, bir cumhurbaşkanı yardımcısına tahammülü yoktur."

Yavuz, “Bu milletin sinir uçlarıyla oynamayın. Aklınızı başınıza alın. Dünyanın hiçbir yerinde bayrağınızı kabul etmeyen, toprak bütünlüğünüze saygı duymayan bir siyasi hareketin tırnak içinde söylüyorum, meşru olabilmesi mümkün değildir” diye devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP lideri Özgür Özel'den 'AKP' sitesi duyurusu: 'Satmaya kalktıklarında hepsini duyuracağız'
İmamoğlu bu sözlerle anlattı: 'Çok çarpıcı bir şey yaşadım...'
Kemal Kılıçdaroğlu'nun TGRT'ye röportajı yalanlandı: 'Bütünüyle gerçek dışı'
MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü liderine 'resmen' statü istedi: 'Barış süreci koordinatörlüğü'
Ahmet Türk, yerine kayyım olarak atanan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile maç izledi