KKTC’ye 20 Eylül’e kadar giriş yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının artması nedeniyle 6 gün önce aldığı adaya giriş yasağını uzattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının artması nedeniyle 6 gün önce aldığı adaya giriş yasağını uzattı.

KKTC Ulaştırma Bakanlığı, 20 Eylül 2020 tarihine kadar sivil yolcu kabulünün durdurulduğunu duyurdu.

KKTC Ulaştırma Bakanlığı karantina için ayrılan yurt ve otellerin dolması üzerine geçtiğimiz çarşamba günü kapatılan sınırların 20 Eylül’e kadar açılmayacağını duyurdu.

KKTC’den Türkiye yönüne seferlerde ise bir değişiklik olmadığı ve yolcu taşımaya kesintisiz devam edileceği belirtildi. Adaya yolcu kabulünün durdurulduğunu ve taşımacılık firmalarına bir yazı ile KKTC Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müdürü Zerrin Metcooğlu bildirdi.

Türkiye’den gelen siviller alınmayacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müdürü Zerrin Metcooğlu’nun yazısında, Kıbrıs’ta Covid-19 salgınının artması nedeniyle Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin aldığı karar hatırlatılarak “20 Eylül 2020 tarihine kadar (20’si dahil) Girne Turizm Limanı ve Gazimağusa Limanında, Türkiye’den ülkemize geliş şeklinde, sivil yolcu (şoförler dahil) kabulü yapılmayacaktır. Ayrıca ilgili tarihe kadar özel tekne geliş seferleri de durdurulmuştur” denildi.

Karara göre Taşucu-Girne seferlerinde KKTC plakalı araçlar şoförsüz olması kaydıyla taşınabilecek, bu araçlar KKTC’ye şoförsüz olarak alınabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hükümetin 2025 yılı karnesi çıktı: Erdoğan seçmenleri de dahil yurttaşlar geçer not vermedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD temsilcisi Tom Barrack ile bir araya geldi
Devlet Bahçeli'den dikkat çeken çıkış: MHP iktidar ortağı değil
Erdoğan 'Bir daha gelmem' demişti: Trump Davos'ta imzalamak istiyor
CHP'nin 'Meclis'i terk etmeme' eylemi 12. gününde: 'Tüm emeklileri eyleme davet ediyoruz!'