Kılıçdaroğlu'nun ortadan kaybolduğu sekiz saat: 'Bileti yaktı, arabayla yola çıktı'

Habertürk yazarı Eğin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili bazı bilgileri okurlarıyla paylaştı: "Boston’da yaptığı bir görüşmeden sonra tarifeli uçakla başkente gelmesi bekleniyordu. Ama biletini yaktı, otomobille yola çıkmaya karar verdi."

Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin, Türk bilim insanlarıyla görüşmek üzere ABD'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun buradaki programıyla ilgili dikkati çeken bir yazı kaleme aldı. 

Ana muhalefet partisi liderinin salı sabahı Boston'da yaptığı görüşmeden sonra tarifeli uçakla başkente gelmesinin beklendiğini dile getiren Eğin, "Ama biletini yaktı ve otomobille yola çıkmaya karar verdi. Boston ve D.C. arası trafiksiz, hiç durmadan en az sekiz saat demek. Amerikan otobanı da olsa yorucu. Tren ve epey kısa sayılabilecek uçak seferleri var. 15 bin dolar gibi cüzi bir ücrete 10-15 kişilik özel uçak bile kiralamak mümkün" ifadesini kullandı; ardından şunları kaydetti:

'YANINDAKİLER DE ŞAŞIRDI'

"Ama Kılıçdaroğlu otomobille gelmeyi tercih ediyor, yanındakiler de şaşırıyor. Sabah Erdoğan’ın anayasa ve aile çıkışına yanıt vermek, bunu da daha evvel gündeme getirdiği Türken Vakfı için yapılan gökdelenin önünde yapmaya karar veriyor. Çalışma arkadaşlarına 'Gökdelen neredeydi, Washington’da mı, gidip önünde bir video çekelim,' diyor. Gökdelenin yol üzerinde—dört saat mesafede—Manhattan’da olduğun öğrenince istikamet New York’a doğruluyor.

Gazeteciler, parti sözcüsü, başka milletvekilleri planlandığı gibi tarifeli uçakla D.C.’ye geldiklerinde Kılıçdaroğlu epey izlenen New York video’sunu daha yeni paylaşıyordu. CHP söz konusu gökdeleni Erdoğan’ın ailesine yaptırdığını iddia ediyor, Türken Vakfı ise New York’ta öğrenci yurdu yapıldığını.

'EN AZ SEKİZ SAAT ORTADAN KAYBOLDU'

Gazetecileri böyle atlatıyor Kılıçdaroğlu. Hiçbir gazetecinin de aklına bir araba kiralayıp peşine düşmek gelmiyor. Türkiye’yi yönetme iddiasındaki bir lider gezisi üzerine epey spekülasyonlar yapılan ABD gibi bir yerde en azından sekiz saat ortadan kayboluyor. O sırada ne yaptığına dair hiçbir bilgi yok. Bildiklerimiz sadece parti yetkililerinden aktardığından ibaret. (...)"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Millet Büyüktür Ve İktidar Değiştirmeye Muktedirdir
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Cesaretin varsa çık milletin karşısına"
AKP'li meclis üyesi silahlı saldırıda hayatını kaybetti
MHP'li Feti Yıldız'dan 'sosyal medya mahkemeleri' uyarısı: 'İddianamesi dahi yazılmamış olaylarla...'
İYİ Partili Kavuncu: Komisyona üye göndermeyeceğiz, cevabımızı göndereceğiz