Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'deki yayınının kamusal alanda gösterilmesi yasaklandı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babala TV yayınındaki konuşmalarını yayınlamak için kurulan LED ekran, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, seçim kurulu kararıyla kaldırıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babala TV yayınındaki konuşması, Antalya Muratpaşa’da kurulan LED ekranda yayınlanmak istendi ancak AKP İlçe yöneticisinin başvurusu üzerine Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu yayının izletilmesini önledi. İlçe Seçim Kurulu bu yayını “propaganda” olarak değerlendirerek, LED ekranın kaldırılmasına karar verdi. Antalya İl Seçim Kurulu da CHP’nin itirazını kabul etmedi.

İlçe Seçim Kurulu kararında, “… plakalı reklam aracının seçim sonuçlanıncaya kadar propaganda yasakları kapsamında propaganda yayınlarının yasaklanmasına ve ruhsat sahibine Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile bilgi verilmesine oy çokluğu ile karar verildi” denildi.

'Gerçeğin kendisinin ne kadar ürkütücü olduğunu bir kez daha gördük'

Karara CHP ve İYİ Partili üyeler karşı çıkarken, söz konusu yayının propaganda içermediğine işaret etti. Karşı oyda, “Kamuoyunun üstün yararı gözetilerek, gerçeklere ulaşmasını sağlamak amacıyla sadece bilgilendirme amacıyla kullanılmakta olup, seçime yönelik bir propaganda enstrümanı olarak değerlendirilmesi kararına katılmıyoruz” denildi.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her türlü imkanı kullanarak kendisinin de kabul ettiği şekilde montajlanmış görüntülerle bir seçim kampanyası yaptığını söyleyerek, “Gerçeğin kendisinin ne kadar ürkütücü olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan'ın konuşması 'tarihi' çıkmadı, sosyal medya ti'ye aldı: 'Dağ fare doğurdu...'
'Çıkış yolu arayana kapıyı ardına kadar açarız...'
Kuşadası'nda tören: TEP'den topluca istifa edip CHP'ye geçtiler
DEM Parti Selahattin Demirtaş'ın önümüzdeki hafta 'tahliye edilmesini bekliyor'
Bahçeli'den bir teşekkür de Demirtaş'a