Kılıçdaroğlu'ndan, 'Akşener adaylığına karşı' iddiasına yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisinin adaylığına karşı olduğu iddiaları üzerine "Yandaş medya bir kriz varmış gibi yansıtıyor ama bir kriz yok" dedi.

Halk TV yazarı Fikret Bila, “Kılıçdaroğlu: Akşener’le aramızda bir kriz yok” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bila yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Yazıda, Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tartışma yaşandığı iddiaları üzerine CHP genel başkanının sözleri aktarıldı.

Bila, “Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı” iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Bu konu açılmadı. Gayet sıcak, gayet samimi, çok verimli bir görüşme oldu. Bir sorun yok. Yandaş medya bir kriz varmış gibi yansıtıyor ama bir kriz yok. Biz ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meral Hanım, soru sorulunca daha önce mutabakata vardığımız ilkeleri söyledi. Tabii bunu gazeteciler kriz diye yansıtıyor. Gazetecilere bir şey demeye hakkımız yok, kendi anlayışlarına göre yansıtıyorlar. Ancak bizim aramızda en küçük bir sorun yok. Adaylık konusunu da konuşmadık. Bunun acelesi yok. Önce ülke sorunlarını nasıl çözeceğimiz konusunu berraklaştırmamız gerekiyor. Nasıl bir yol haritası izleyeceğiz: Bu konuyu çalışıp netleştirmemiz gerekiyor. Daha önce de söylediğimiz gibi cumhurbaşkanı adayını 6’lı Masa belirleyecek. Henüz seçim takvimi bile belli değil. Seçim takvimi belli olunca 6’lı Masa olarak toplanacağız ve adayımızı belirleyeceğiz” dediğini ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Millet Büyüktür Ve İktidar Değiştirmeye Muktedirdir
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Cesaretin varsa çık milletin karşısına"
AKP'li meclis üyesi silahlı saldırıda hayatını kaybetti
MHP'li Feti Yıldız'dan 'sosyal medya mahkemeleri' uyarısı: 'İddianamesi dahi yazılmamış olaylarla...'
İYİ Partili Kavuncu: Komisyona üye göndermeyeceğiz, cevabımızı göndereceğiz