Kılıçdaroğlu: Türkiye, savaşta olan ülkeye 'borcunu ödeyemiyorum' diyor

Türkiye’nin Rusya’dan doğal gaz ödemelerini 2024’e kadar ertelemesini istediği iddia edildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara tepki gösterdi.

Türkiye'nin yüksek enerji fiyatlarından kaynaklaan ekonomik zararı azaltmaya çalışmak amacıyla Rusya'dan Ankara'nın doğalgaz ödemelerinin bir kısmını ertelemesini istediği iddia edildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

İddiaların ardından iktidara tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana! Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir saray iktidarı var." diye yazdı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar. Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İşte Özgür Özel'in masasındaki anket
Kadrolu itirafçı Tolgahan Erdoğan hakkında iddia: Operasyonu önceden haber verip 10 bin dolar istedi
Bahçeli'nin 'askeri hastaneler açılmalı' çağrısı TBMM'de karşılık bulmadı: AKP'den ret, MHP'de 'sessizlik'
Resul Emrah Şahan'dan Sivas Katliamı mesajı: 'Madımak Utanç Müzesi olmalı'
'İmamoğlu'yla ayrılık' iddialarına Özgür Özel'den yanıt: 'Bu üçlü Türkiye'nin kaderini değiştirecek'