Kılıçdaroğlu MEB'e gitmeden aranan AKP'li eski bakan ortaya çıktı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısından çevrilmesi Türkiye gündemini değiştirmişti. Kılıçdaroğlu MEB'e gitmeden önce aranan AKP'li isim ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmiş ancak zincirle kilitlenen bir kapıyla karşı karşıya kalmıştı. Mülakatlarda elenenlerin haklarını aramak için gittiği bakanlıkta herhangi bir muhatap bulamayan ve hatta içeri dahi alınmayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gündem olmuştu.

ESKİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARANMIŞ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "MEB’e gidilmeden önce neler yaşandığını merak ettim. Ve önemli bir bilgiye ulaştım." diyerek köşesinden dikkat çeken bir detay paylaştı. "Kılıçdaroğlu’nun bakanlığa gideceğini açıkladığı gece dahil CHP kurmayları, bakanlık yetkilileriyle temas kurmaya çalıştı. Ancak asıl dikkat çeken görüşme, MEB’e gidilen gün oldu." diyen Pehlivan Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk'un CHP'li bir isim tarafından arandığını açıkladı.

DANIŞTAY KARARINI HATIRLATMIŞ

Ziya Selçuk'un telefondaki CHP'li isme Danıştay'ın mülakatlarla ilgili verdiği kararı hatırlattığını söyleyen Pehlivan, "Hatta bununla ilgili MEB’in bir yazısı olduğunu söyledi." dedi. Pehlivan'ın aktardığına göre eski Bakan Selçuk, mülakatlarda KPSS puanının üç aşağısı ya da üç yukarısı puan aralığının verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Pehlivan; "Kılıçdaroğlu da açıklamasında, Ziya Selçuk’un işaret ettiği Danıştay kararını hatırlattı. Ancak mevcut MEB yönetimi, böyle bir kararın olmadığını iddia etti." diyerek sözlerini sürdürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı