Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde kaç yabancının oy kullanacağını bildiklerini belirterek "Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok. Her bir seçmeni biliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı.

Ana muhalefet partisi lideri, büyük bir yabancı kitlenin oy kullanacağı söylentisine ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz.

'ÖYLE BİR TEHLİKE GÖRÜNMÜYOR'

Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor. Veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız.”

'6'LI MASA SÜREKLİ VE SAMİMİ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE'

Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın “sessiz bir döneme girdiği” yorumuna ise katılmadı:

“Hayır, öyle değil. Çarşamba günü Temel Bey geliyor, görüşeceğiz, 24 Ağustos'ta tekrar toplanacağız, bu sefer Temel Bey'in ev sahipliğinde toplanacağız. Ama şunu söyleyeyim; ben çalışıyorum, Meral Hanım çalışıyor, Davutoğlu çalışıyor, Ali Babacan çalışıyor, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda genel başkan yardımcıları çalışıyor, Anayasa değişiklikleri, iç tüzükler, neler yapılacak, bunlar çalışılıyor zaten. 6'lı masa sürekli ve samimi bir çalışma içerisinde."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AKP'li vekile istifa yetmedi, CHP sıraları sert çıktı: Öldürelim mi adamı
Hedefte 'Laiklik Bildirisi' var: Erdoğan'ın tepki gösterdiği bildiriyi Yusuf Tekin yargıya taşıyor!
AKP'li vekillerden ikinci 'yoklama' skandalı: Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan sert tepki geldi!
ABD Büyükelçiliği önünde Küba protestosu
CHP'li Günaydın duyurdu! 'Bakan değişti, İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı'