Kerem Kınık'a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ unvanı verildi

Deprem felaketinin ardından depolardaki çadırları sattığı için Kızılay Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ unvanı verildi.

Maraş merkezli deprem felaketinin ardından depremzedelere ulaştırması gereken çadırları sattığı için “çadır tüccarı” olarak anılan ve imza attığı skandalın ardından istifa etmek zorunda kalan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yeni bir unvan verildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, Kızılay’ı holdingleştirip huzur hakkı aldığı için yıllarca eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü. Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.

Ayrıca bir de “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.

Yani bu kararlar ile Kerem Kınık ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı ile temsil edecek. Hatta iletişim ve tanıtım çalışmaları da yine Kızılay personeli tarafından yapılıp Kızılay bütçesinden karşılanacak. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olduğu bilinen 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’a da Kızılay’ın “İyilik Elçisi” unvanı verdiği biliniyor. Kızılay’dan uzun süre ücret alan Turunç’a bu unvanla birlikte Kızılay makam aracı da vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu’ndan iktidara ‘sürgün’ tepkisi: Yargılanmakta olduğum 9 davanın 9’unda da hâkimler sürgün edildi
Ahmet Özer, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti: 'CHP'ye yapılan kuşatmanın son bulmasının önemine değindim'
MHP'nin komisyon raporu: Örgüt üyelerine kademeli indirim önerisi
Özgür Özel: Demokratikleşme olmadan kalıcı barış sağlanamaz
Erdoğan'dan Putin'in katıldığı zirvede 'Ukrayna' mesajı: 'Temennimiz...'