Kemal Kılıçdaroğlu çöpe atmış! O projeyi Erdoğan'ın sahiplendiği ortaya çıktı

Barış Yarkadaş, AKP'nin "çılgın proje" olarak tanımladığı Kanal İstanbul'un daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğunu ancak Kılıçdaroğlu'nun projeyi çöpe attığını yazdı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Korkusuz'da yer alan yazısında   AKP'nin "Çılgın proje" olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul'un 1945 yılında ABD’de savunma amaçlı tasarlandığını, 1950’de uygulanmak istendiğini ancak zaman içinde bir rant ve emlak projesine dönüştüğünü ifade etti.

Yarkadaş, Kanal İstanbul'la ilgili "Bu proje özünde ABD’nin “Rus ve Bulgar akınını’’ durdurmak için düşünülmüş ancak o günkü teknolojik imkanlar ve maddi yetersizlikler yüzünden sonradan vazgeçilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, yazısının devamında ABD'nin Montrö Antlaşması’nı etkisiz kılmak için Kanal İstanbul’u hayata geçirmeye çalıştığını ancak hiçbir hükümetin projeyi hayata geçirmeyi göze alamadığını ifade ederek projeyi bir insanlık suçu olarak değerlendirdi.

Yarkadaş yazısının devamında Kanal İstanbul projesinin 1994 seçimleri öncesi DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e 2011'de ise Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğunu ifade ederek "CHP lideri danışmanlarının 2011’de verdiği brifing sonrası, proje dosyasını çöpe atmıştır." açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp’den ‘200 milyonluk fıstık’ tepkisi
Ümit Özdağ: Ülkemizde 3 milyondan fazla uyuşturucu bağımlısı var
Site aidatlarına yönelik düzenleme: 6 madde de kabul edildi
Trump'tan 'İran ile anlaşma' açıklaması: 'Son 24 saatte...'
Muhittin Böcek hâkim karşısında: 'Ondan kalan borçları da ödedik'