Kadına yönelik şiddete karşı komisyonunun başkanı Hulki Cevizoğlu oldu

TBMM'de kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi için kurulan komisyonunun başkanı AKP'li Mustafa Hulki Cevizoğlu oldu.

TBMM'de kadına yönelik şiddete karşı tüm partilerin ortak önergesiyle kurulan araştırma komisyonu başkan ve üyeleri belli oldu.

22 üyeden oluşan "Kadınların Her Türlü Şiddet ve Ayrımcılığa Maruz Kalmalarının Önlenerek Bu Alandaki Mevcut Düzenlemelerin Gözden Geçirilmesi ve Alınması Gereken Ek Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu" başkanlığına AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Hulki Cevizoğlu seçildi. AKPAnkara Milletvekili Asuman Erdoğan başkanvekili, AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut sözcü olarak belirlendi.

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, "Keşke kadınlarla ilgili komisyonun başkanı bir kadın olsaydı" dedi.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, "Değil mi Başkanım? Komisyonda o kadar tartıştık. Bu ne yaman çelişki değil mi?" yanıtını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Kadınlarla ilgili komisyon olunca illa kadın başkan mı olmalı?" diye sorarken, AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, "Erkeklere karşı haksızlık olur" dedi.

Sırrı Süreyya Önder ise "Erkeklere az bile, Allah bildiği gibi yapsın" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan: DEM Parti ile görüşme umut verici
AKP içindeki kavgada yeni sayfa 'Bilal' oldu: Silah görüntüsü ve 'temizlik' talebi iddiası
İddia: Millî Görüş İttifakı geliyor
CHP, 39. Olağan Kurultay hazırlıklarını sürdürüyor: İktidar ve yeni program vurgusu
Demirtaş yazdı: Kardeşlik hukuku için adım atılmadı, CHP’ye operasyonlarla ayrışma derinleştirildi