İYİ Partili isimden Lütfü Türkkan açıklaması: "Lütfü Türkkan için idam sehpası kuranlar..."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Lütfü Türkkan için idam sehpası kuranlar maalesef şehit yakını olma özelliğini istismar ederek bir partinin genel başkanına küfretmeyi kendinde hak gören kişiyi kutsayamaz" dedi.

İYİ Partili Cihan Paçacı, TBMM'de partisinin grup toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfretmesiyle başlayan sürecin sorulması üzerine Paçacı, "şimdiye kadar söyleyecek sözü olmayanların, kutsal değerleri istismar ederek siyaset yaptıklarına" dikkat çekerek "Maalesef şehitlerimiz ve yakınları istismar edilerek siyaset yapılıyor. Lütfü Türkkan'ın yaptığı tabii ki yanlıştır. Bir kızgınlık ve öfke anında ağzından çıkmış bu küfür kabul edilemez" dedi.

"BAKALIM DAHA NELER YAŞATMAYA ÇALIŞACAKLAR"

Lütfü Türkkan'ın, "profesyonel bir provokatör"ün tuzağına düştüğünü savunan Paçacı, "Lütfü Türkkan için idam sehpası kuranlar maalesef şehit yakını olma özelliğini istismar ederek bir partinin genel başkanına küfretmeyi kendinde hak gören kişiyi kutsayamaz. Yani, tek taraflı bir siyaset doğru değildir. Lütfü Türkkan özür dilemiştir, görevinden istifa etmiştir. Ancak biyolojik olarak şehit yakını olan bir kişinin, bir partinin genel başkanına küfretme hakkı da yoktur." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mayıs ayında Rize'de karşılaştığı provokasyon üzerine kullandığı "Memleketim Rize’de görüldüğü gibi güzel bir ders verildi. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, dur bakalım. Bunlar iyi günler" ifadelerini hatırlatan Paçacı "Lütfü Türkkan ile ilgili karar dün alınmıştır. 'Daha neler göreceksiniz, neler' filminin bir sahnesi yaşanmıştır. Her geçen gün oyu yükselen İYİ Parti'ye bakalım bundan sonra daha neler yaşatmaya çalışacaklar. Hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Randevu alamadığı için tokalaşmamıştı: İrfan Karatutlu'nun AKP'ye geçince ilk ziyareti Sağlık Bakanı'na oldu
AKP kulislerinde açık rahatsızlık: ‘Vatandaş hizmet alamıyor, sandıkta bedeli ağır olur’
Yankı Bağcıoğlu: 'En ufak eleştirinin dahi orduevi yasağıyla bastırılmaya çalışılması uygun değil'
CHP’nin 2026 yol haritası netleşiyor: Tematik ziyaretler, üye kampanyası, seçim hazırlığı
Özgür Özel yağmur altında binlere seslendi: 'Size selam dahi vermeyecekler!'