İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk: “Hırsızlık ödüllendiriliyor, emek cezalandırılıyor”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Ziraat Bankası çiftçiye kredi verirken kırk dereden su getiriyor, teminatlar istiyor, yüksek faizle borçlandırıyor. Ama konu şaibeli işlere karışmış kişilere gelince bankanın eli çok açık” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Ziraat Bankası çiftçiye kredi verirken kırk dereden su getiriyor, teminatlar istiyor, yüksek faizle borçlandırıyor. Ama konu şaibeli işlere karışmış kişilere gelince bankanın eli çok açık” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi konuşulurken İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Ziraat Bankası’na yönelik eleştirilerde bulundu. Öztürk, bankanın çalışanlarına ve yönetim kadrosuna ilişkin çifte standart uyguladığını iddia ederek şu açıklamayı yaptı:

"Yıllarca Ziraat Bankası’na emek veren çalışanlar mücbir sebeplerle işten ayrıldığında hak ettikleri tazminatları almak için mahkemelerde süründürülüyor. Bankanın avukatları davaları sürekli olarak mazeretlerle uzatıyor, mahkemenin istediği evrakları eksik gönderiyor. Süreçler yıllarca devam ediyor. Ama konu ismi şaibeli işlere karışan kişilere gelince onları sessiz sedasız emekli edip maaşa bağlıyorsunuz.  Hırsızlığı ödüllendirip emeği cezalandırıyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır?  Ziraat Bankası çiftçiye kredi verirken kırk dereden su getiriyor, teminatlar istiyor, yüksek faizle borçlandırıyor. Ama konu şaibeli işlere karışmış kişilere gelince bankanın eli çok açık."    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Adalet Bakanlığı'na çağrı
CHP'den TOBB yöneticilerine hususi pasaport teklifi
Adaylık iddiaları gündemdeydi… Bilal Erdoğan’dan 'siyasi kariyer' yanıtı
AKP’li Tayyar’dan iktidarın ekonomi yönetimine eleştiri: ‘Bu saatten sonra her bahane kabak tadı veriyor artık’
Tülay Hatimoğulları'ndan 'süreç' şikayeti: 'Hiçbir pratik adım atılmıyor'