İYİ Parti, CHP’nin 'Anayasa’ya saygı' mitingine katılmayacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'nin 14 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan “Anayasa’ya saygı” mitingine katılmayacaklarını duyurdu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla 14 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan “Anayasa’ya saygı” mitingine katılmayacaklarını açıkladı.

Can Atalay'a ikinci kez hak ihlali kararı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını da tanımamasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM’yi 9 Ocak’ta olağanüstü toplantıya ve yurttaşları 14 Ocak’ta Ankara Anadolu Meydanı’nda (Tandoğan) mitinge çağırmıştı.

'Mitinge katılmayacağız'

Zorlu, "TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimi yapıldı. Biz orada imza vermedik ama böyle bir toplantı gerçekleştirilme durumu olursa Genel Kurul’da yer alacağız. Mitinge katılmayacağız. Şu an için aldığımız karar bu yönde" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'nin 2026'daki ilk mitingi için adres belli oldu
CHP'den Adalet Bakanı'na 'İBB borsası' çağrısı
Özgür Özel 'taht kavgaları' dedi, Erdoğan'a seslendi: 'Ama sen ama oğlun ama damat ama kuyunu kazan bakan...'
İmamoğlu: Milletten saklanıyor, milli iradeden kaçıyorlar; kaçamayacaklar
CHP'li Nimet Özdemir, Abu Dabi'deki Türk denizci Ali Yol'un hak ihlallerini Meclis gündemine taşıdı