İstanbul'da kritik görüşme: Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti. Güncel jeopolitik gelişmeler ile Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair konuların ele alındığı görüşme 2 saat sürdü. İkili görüşmenin ardından Miçotakis köşkten ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti.

Miçotakis, İstanbul'da ilk olarak Ortodoksluk Bayramı nedeniyle düzenlenen ayine katılmak için Fener Rum Patrikhanesi'ne gitti. Miçotakis, ayinin ardından Fener Rum Patriği I. Bartholomeos ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan ayrılarak, Vahdettin Köşkü'ne geçti. Erdoğan, burada Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen yemek, 14.00'te başladı.

MASADAKİ KONULAR

Görüşmede ikili ilişkilere dair konular, güncel jeopolitik gelişmeler ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yansımaları dahil bölgesel ve uluslararası meseleler değerlendirildi.

GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ

Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüşmesi saat 16.15 itibarıyla sona erdi. Vahdettin Köşkü'nde saat 14.00'te öğle yemeğinde bir araya gelen liderlerin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Yapılan ikili görüşmenin ardından Miçotakis köşkten ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP lideri Özgür Özel'den 'AKP' sitesi duyurusu: 'Satmaya kalktıklarında hepsini duyuracağız'
İmamoğlu bu sözlerle anlattı: 'Çok çarpıcı bir şey yaşadım...'
Kemal Kılıçdaroğlu'nun TGRT'ye röportajı yalanlandı: 'Bütünüyle gerçek dışı'
MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü liderine 'resmen' statü istedi: 'Barış süreci koordinatörlüğü'
Ahmet Türk, yerine kayyım olarak atanan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile maç izledi