İsrail: Yahya Sinvar, Hamas'ı dünyadan silmemiz için bir başka neden

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hamas'ın yeni lideri Sinvar'la ilgili, "Onu ortadan kaldırmak ve bu aşağılık örgütü dünyadan silmek için bir başka neden" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yısrael Katz Yahya Sinvar'ın Hamas'ın yeni lideri seçilmesiyle ile ilgili olarak, "Yahya Sinvar'ın İsmail Haniye'nin yerine Hamas'ın yeni lideri olarak atanması, onu hızla ortadan kaldırmak ve bu aşağılık örgütü yeryüzünden silmek için bir başka zorlayıcı nedendir" ifadelerini kullandı.

Hamas, İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin yerine Yahya Sinvar'ın getirildiği açıkladı. Açıklamada, "Hareketin liderlik kurumlarında yapılan derinlemesine ve kapsamlı istişareler ve görüşmelerin ardından İslami Direniş Hareketi Hamas, şehit lider İsmail Haniye'nin yerine, hareketin siyasi bürosunun başına Mücahid lider kardeş Yahya Sinvar'ı seçmeye karar verdi" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Murat Ongun: "Bu iddianame Dr. Frankenstein’ın eseri gibidir, saldırgan ve acımasızdır"
Murat Ongun ifşa etti: İtirafçı, savcı yeğeninden aldığı bilgileri Ongun'a aktarmış
Devlet Bahçeli: "NATO ne bir biat senedi ne de bir emir komuta merkezidir"
CHP'nin başvurusu sonrası AYM'den karar: O amblem iptal edildi
Ümit Özdağ seçimleri işaret etti: 'Milyonlarca Suriyeliye vatandaşlık verilmesi hiç şaşırtıcı olmayacak'