İsrail basını: Tel Aviv, İran'ın saldırısına karşılık verecek

İsrail'in Tahran'ın füze saldırısına ilerleyen günlerde karşılık vereceği ve İran'a ait petrol rafinerilerini hedef almayı planladığı iddia edildi.

İsrail'in Walla haber sitesi, Tel Aviv'in "ilerleyen günlerde İran'ın füze saldırısına "önemli misillemeye" hazırlandığını ileri sürdü.

AA'nın aktardığına göre, adı açıklanmayan İsrailli kaynaklara dayandırılan haberde, Tel Aviv'in İran'a yönelik "misillemesinin" ilerleyen günlerde olacağı savunuldu.

Haberde, İsrail'in füze saldırısına karşılık Tahran'da petrol rafinerilerini vurmayı hedeflediği, İran'ın hava savunma sistemlerinin de vurulabileceği iddiasına yer verildi.

Haberde, İran'daki üst düzey isimlere suikast düzenlenmesinin de ihtimaller dahilinde olduğu aktarıldı.

İsrailli yetkililerin İran'ın füze saldırısına yönelik misillemenin nisan ayındakine oranla "daha büyük olacağını" söylediği kaydedildi.

Batı Kudüs'te dün bir sığınakta düzenlenen İsrail Kabinesi toplantısında İran'ın füze saldırısına karşılık verilmesinin kararlaştırıldığı ancak bu misillemenin ne şekilde olacağına dair karar verilmediği belirtildi.

Tel Aviv'in İran'a verilecek karşılığı ABD yönetimiyle istişare edeceği kaydedildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu.

Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yayımladığı görüntülü açıklamada, füze saldırısıyla İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan'dan Trump'a 'Gazze' teşekkürü!
Ahmet Özer hakkında 15 yıla kadar hapis talebi... CHP'den ilk tepki!
MHP'ye yakın yayın organı duyurdu: 'Bahçeli önemli açıklamalarda bulunacak'
Ahmet Özer 'Kent Uzlaşısı' davasında 3. kez hakim karşısında: Savcıdan 15 yıla kadar hapis talebi
Ahmet Özer’in 15 yıla kadar hapsini istendi... Avukat kızı Seraf Özer: 'Bu mütalaa barış sürecinin tamamen ruhuna aykırıdır'