IŞİD'İN DEYRİZOR BÖLGESİ GÜVENLİK EMİRİ SAKARYA'DA YAKALANDI

Sakarya merkezli olarak beş ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında IŞİD’ın Deyrizor bölgesi güvenlik emiri A.S. ile cami ve mescit sorumlusu H.K.’nın da bulunduğu 6 kişi yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya merkezli olarak beş ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında IŞİD’ın Deyrizor bölgesi güvenlik emiri A.S. ile cami ve mescit sorumlusu H.K.’nın da bulunduğu 6 kişi yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü IŞİD’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya merkezli 5 ilde operasyon düzenledi. Operasyonlarda, IŞİD’in internette yayınladığı görüntülerde örgüt adına propaganda yapan ve Deyrizor bölgesi güvenlik emiri olduğu tespit edilen A.S. ile cami ve mescit sorumlusu olduğu saptanan H.K.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Deyrizor bölgesi güvenlik emiri Suriye uyruklu A.S., cami ve mescit sorumlusu Suriye uyruklu H.K. ve örgüt içinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Irak uyruklu O.A.I.J. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan internette IŞİD adına yayınlanan videoda, insanlara zorla biat yemini ettirildiği tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu’nun 21 il başkanı krizi
Macron'un Suriye'de konakladığı otelin yakınlarında patlama
ABD basınından Trump iddiası: 'Erdoğan’a F-35 mesajı vermeye hazırlanıyor'
NATO, Ankara Zirvesi’nde milyarlarca dolarlık silah anlaşması açıklayacak
NATO Genel Sekreteri Rutte'den 'Erdoğan' ve 'demokrasi' açıklaması: 'Sadece serbest seçimler yapmak yetmez'