İmamoğlu: Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduruyum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "ahmak" davasıyla ilgili "Bu davanın görüşülmesi bile millet için üzülecek bir durum, utanç verici bir durum" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduru durumundayım. Böyle bir dava olmaz" dedi.

İmamoğlu, İstanbul'da okul ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendisine siyasi yasak verilmesinin yolunu açacak olan davaya ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Bu davanın görüşülmesi bile millet için üzülecek bir durum. Utanç verici bir durum ama ben yargıya güvenmek istiyorum. İnşallah en doğru kararı eninde sonunda verecektir" ifadelerini kullandı.

Demokrasi adına kötü olan bu durumdan bir an önce kurtulmak gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "Umarım bu durumdan sıyrılır, memleketin gerçek gündemine bakar, gerçek sorunları konuşuruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu: Benim tutuklanmam ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine yönelik en büyük sabotajdır
DEM Parti'den İYİ Partili Arslan'a yanıt: Sözde 'talep listesi' uydurmadır
‘Adana'dan Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü’ düzenleyen CHP'liler Aksaray’a ulaştı
Yavuzyılmaz: AKP, IKBY'den 2 milyar 320 milyon dolar taşıma ücreti aldı
CHP’li Nazlıaka: Türkiye’yi giderek Talibanlaştırmaya çalışıyorlar