İletişim Başkanlığı: Rusya’yı uygun şekilde ikaz ettik

İletişim Başkanlığı, Ukrayna'nın güneyindeki Izmail limanına giden bir Türk şirketine ait kargo gemisine uyarı ateşi açılmasıyla ilgili Rusya'nın "uygun şekilde uyarıldığını" duyurdu.

Geçtiğimiz pazar günü, Rus askerlerinin Ukrayna’nın güneyindeki Izmail limanına giden bir kargo gemisine uyarı ateşi açması Rusya-Türkiye ilişkilerini germişti.

İletişim Başkanlığı tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada “Rusya’daki muhataplarımız Karadeniz’de tansiyonu yükseltebilecek bu tür girişimlerden kaçınmaları konusunda uyarılmıştır” denildi.

'Uygun şekilde ikaz edildi'

Şükrü Okan isimli gemiye yapılan baskının Türk karasularında değil uluslararası karasularda yaşandığı belirtilen açıklamada “Geminin sahibi Türk olsa bile gemi Türk bayraklı bir gemi değildir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında “Tüm bunlara rağmen gemiye yapılan müdahale sonrasında Rusya Federasyonu’ndaki muhataplar, Karadeniz’de gerginliği tırmandıracak bu tarz girişimlerden kaçınılması için uygun şekilde ikaz edildi” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu’nun 'Evrakta Sahtecı̇lı̇k' Duruşmasındaki İfadesı̇ Tam Metnı̇
"Bir gencin devletine inanarak kurduğu emeğinin nasıl geriye doğru söküldüğünü göstermek için geldim"
Meloni’den Trump’ın Gazze planına 'evet' sinyali
CHP'den emekliler için yeni hamle
Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Adalet Bakanlığı'na çağrı