İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı arasında görüşme

İbrahim Kalın ile Jake Sullivan görüşmesinde 'Afganistan başta olmak üzere Suriye, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs özelinde bölgesel gelişmeler'in değerlendirildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili ilişkilerin seyri ele alındı, Afganistan başta olmak üzere Suriye, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs özelinde bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Açıklamaya göre Erdoğan ile Biden arasında "NATO Zirvesi marjında gerçekleşen pozitif görüşme sonrası yapıcı ve stratejik iş birliğinin devam ettirilmesi konusunda mutabık kalındı".

Açıklamada "Türkiye'nin bölgesel konularda ve küresel meselelerde barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumla iş birliği içinde çabalarını sürdürmekte kararlı olduğu ifade edildi" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

YENİ Parti, genel merkezini Parti Meclisi toplantısı ile açtı: ‘Yeni bir ev kurar gibiyiz’
Özgür Özel açıkladı: İmamoğlu'nun basılmayan kitabına toplatma kararı!
AKP'li Büyükgümüş'ten 'erken seçim' açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı: 'İlk gün ne dediysek arkasındayız!'
Gökçeklerin yurt dışındaki serveti ifşa oldu