İBB’nin 21B ile açtığı park ve bahçe ihalesi AKP’li isme gitti

İBB, kamuoyunun eleştirilerine hedef olan 21B maddesi ile park ve bahçe ihalesi açtı, pazarlık usulü ile açılan ihaleyi AKP’li Fatih Şanioğlu’nun şirketi aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin açtığı ihale, kamuoyu tarafından eleştirilen 21B maddesi ile AKP’nin Başakşehir ilçesinde yönetici olan Fatih Şanioğlu’nun şirketine verildi.

Jurnal Türkiye’nin özel haberine göre, İBB’nin iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından Haliç 2’nci etap bölgesinde kalan park ve yeşil alanların bakım için çıktığı ihale, ‘acil ve ivedi durumlarda’ kullanılan 21B usulüyle yapıldı. İhalede, işin maliyeti 31 milyon TL olarak belirlendi.

İhale, AKP’li Fatih Şanioğlu’nun şirketine, 34 milyon TL karşılığında verildi.

AKP Başakşehir İlçe Başkanlığı Bahçeşehir 1. Kısım Mahalle Yöneticisi olan Fatih Şanioğlu, Nuh İnşaat’ın da sahibi. Şanioğlu, İBB’nin eski belediye başkanı Mevlüt Uysal döneminde de belediyeden ihale almıştı.

Öte yandan siteye konuşan kaynaklar, Şanioğlu ve şirketinin 2012 yılından bu yana Başakşehir Belediyesi’nden toplam 11 ihaleden 14 milyon TL’den fazla para kazandığını öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı... 'IŞİD' endişesini paylaştı: 'Büyük bir hareket kabiliyeti kazandılar'