İBB, 13 BİN HEKTARLIK ALANDA İMAR PLAN ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 milyon nüfusu etkileyen 13 bin hektarlık alanda imar plan çalışmalarını tamamladı. Son 2 yıldır devam eden çalışmayla mülkiyet ve tapu sorunlarının çözülmesi amaçlandı. Yaklaşık 15 bin hektarlık alandaki plan çalışmaları ise sürüyor. Çalışmalara İstanbullular da aktif olarak katılabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 milyon nüfusu etkileyen 13 bin hektarlık alanda imar plan çalışmalarını tamamladı. Son 2 yıldır devam eden çalışmayla mülkiyet ve tapu sorunlarının çözülmesi amaçlandı. Yaklaşık 15 bin hektarlık alandaki plan çalışmaları ise sürüyor. Çalışmalara İstanbullular da aktif olarak katılabiliyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre; kent genelindeki imar ve mülkiyet sorunlarınıçözebilmek için ‘imar planlama’ hamlesi başlatıldı. Son iki yıl içinde, İstanbul’un 21 ilçesinde 3 milyon nüfusu etkileyen alanda çalışmalar yürütüldü. Kadıköy ilçesinin 5 katı büyüklüğüne eş değer, toplam 13 bin hektarlık alandaki planlama çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 15 bin hektarlık alandaki çalışmalar ise devam ediyor. Böylece İstanbul’un uzun yıllardır çözümsüz kalan mülkiyet ve tapu sorunları, tek tek çözülmeye başlandı.

İSTANBULLULAR DA SÖZ SAHİBİ

İBB tarafından yürütülen imar planıçalışmalarında, İstanbullular da söz sahibi olabiliyor. Adalar, Bakırköy, Avcılar-Yeşilkent, Beyoğlu, Şişli, Sarıyer ve Beylikdüzü başta olmak üzere tüm ilçelerdeki çalışmalarda, vatandaşlar da sürece dahil ediliyor. Planlama çalışmalarının yürütüldüğü ilçelerde anket, çalıştay, bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenleniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp’den ‘200 milyonluk fıstık’ tepkisi
Ümit Özdağ: Ülkemizde 3 milyondan fazla uyuşturucu bağımlısı var
Site aidatlarına yönelik düzenleme: 6 madde de kabul edildi
Trump'tan 'İran ile anlaşma' açıklaması: 'Son 24 saatte...'
Muhittin Böcek hâkim karşısında: 'Ondan kalan borçları da ödedik'