HDP "nevruz" kararını açıkladı!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Buldan, geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle kutlanamayan nevruzu, bu yıl kutlayacaklarını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bu yıl pandemi koşullarında 21 Mart günü nevruz kutlaması yapacaklarını dile getirdi

Pandemi koşullarını ve halkın sağılığını gözeteceklerini dile getiren Buldan şunları söyledi:

"2021 nevruzunun tüm dünya halklarına barışı, özgürlüğü, kardeşliği ve demokrasiyi getirmesini yürekten temenni ediyorum. Dünya halklarının en fazla demokrasiye, özgürlüğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir süreçte, bir dönemde pandemi koşullarında 2021 nevruzunu kutlayacağız bu dönem. Geçen sene hastalıktan kaynaklı nevruzumuzu kutlayamadık ama bu dönem elbette ki pandemi şartlarını da gözeterek, halkımızın sağlığını gözeterek, Orta Doğu halklarının kadim bayramı olan nevruz bayramını coşkuyla, barışa ve demokrasiye vesile olması temennisiyle kutlayacağız"


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Mansur Yavaş: Operasyonlar devam edecek, belli
Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'
Ekrem İmamoğlu Silivri'den emeklilere seslendi: 'Geçim derdini bitireceğiz'
Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı
CHP’li Ağbaba, muhalif basın kuruluşlarına ilan vermeyen kamu kurumlarına sert tepki gösterdi: ‘Bunlar babanızın çiftliği değil’