HDP davası... Siyaset-mafya ilişkileri... Kılıçdaroğlu "Türkiye, uyuşturucu ve kara para merkezi haline geldi"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirdiği MYK toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yapılan MYK toplantısında, siyaset-mafya ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında “Mafya, kara para ve uyuşturucu dünyasından kimlere, nasıl vatandaşlık verildi? Araştırılmalı. Türkiye, uyuşturucu ve kara para merkezi haline geldi. Her konuda konuşan Cumhurbaşkanı niye konuşmuyor?” yorumunu yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; toplantıda, HDP İzmir İl Başkanlığı ve AKP Diyarbakır Hani İlçe Başkanlığı’na yapılmak istenen saldırılara ilişkin ise Kılıçdaroğlu, “İktidar basiretsiz hareket ediyor, kutuplaşmadan besleniyor. Dikkatli olmamız lazım. Birlik, beraberliğimizi bozacak her şeyden kaçınmalıyız. Türkiye’deki herkesi sükûnete davet etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

AYM tarafından kabul edilen HDP’nin kapatılmasına yönelik dava hakkında ise “İktidarın, siyasetin talimatıyla ve baskısıyla açılmış bir dava. Demokrasiye zarar veriyorlar” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan diploma davasında çarpıcı savunma: 'Bu yazı açıkça tehdittir...'
Fatih Erbakan 'Sırada Türkiye var' diyerek çağrı yaptı!
Hedefteki reklam panolarında AKP var: Soylu dahil diğer AKP'lilerden destek geldi
Özgür Özel: 'Miraç Kandilimiz mübarek olsun'
AKP'de 'Bilal Erdoğan' krizi: Eski AKP'li vekilden destek açıklaması geldi!