Hamaney'den Suriye açıklaması: Komşusu olan bir ülke de rol oynadı

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Suriye'de yaşananların arkasındaki ana gücün Amerika ve İsrail'in komuta odalarında tasarlandığına dair hiçbir şüphe olmamalıdır. Bunun için elimizde kanıtlar var. Suriye'nin komşusu olan bir ülke de bu olayda rol oynadı” dedi.

İran lideri Ayetullah Ali HamaneySuriye'deki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Hamaney, başkent Şam'ın ele geçirilmesinin ardından Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesinin ve Beşar Esad'ın devrilmesinin perde arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu iddia etti.

Hamaney, “Suriye'de yaşananların arkasındaki ana gücün Amerika ve İsrail'in komuta odalarında tasarlandığına dair hiçbir şüphe olmamalıdır. Bunun için elimizde kanıtlar var” ifadelerini kullandı.

“Suriye'nin komşusu olan bir ülke de bu olayda rol oynadı, ancak asıl planlayıcılar ABD ve İsrail” diyen Hamaney, söz konusu ülkenin ismini söylemedi.

“Direnişin kapsamının tüm bölgede her zamankinden daha fazla genişleyeceğini” belirten Hamaney, Direniş şudur: Ne kadar çok baskı uygularsanız o kadar güçlenir; ne kadar çok zulüm yaparsanız o kadar motive olur. Onlarla ne kadar çok savaşırsanız, o kadar genişler. Ve size söylüyorum, Allah'ın ilahi gücüyle, direnişin kapsamı tüm bölgede her zamankinden daha fazla genişleyecektir” ifadelerini kullandı.

Hameney, “Direnişin ne anlama geldiğini bilmeyen cahil analist, direniş zayıflarsa İslami İran'ın da zayıflayacağını düşünüyor. Ama ben size söylüyorum, Allah'ın ilahi gücüyle, Allah'ın izniyle İran güçlüdür, kuvvetlidir ve daha da güçlenecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

GÜNDEMAR'dan 'bu pazar seçim olsa' anketi: YENİ Parti açık ara birinci
Şahan'dan DEM Parti'ye: Türkiye'nin batısını ihmal ederse inandırıcılığını yitirir
Bülent Arınç'tan partisine sert eleştiriler: Sistemi düzeltin
DEM Parti Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki: Selahattin Demirtaş pazarlık malzemesi olamaz
İddia: CHP'li iki belediye başkanı AKP'ye geçecek