Hakkari Belediyesi'ne baskın, Eşbaşkan Akış'a gözaltı

Hakkari Belediyesi'ne dün gece baskın yapıldı, Eş Başkan Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı.

Yerel seçimlerde DEM Parti'nin kazandığı Hakkari Belediyesi'ne gece baskın yapıldı. MA'nın aktardığına göre, belediyenin bulunduğu ve belediyeye çıkan tüm sokaklar polisler tarafından trafiğe kapatıldı.Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın da Van’da gözaltına alındığı öğrenildi.

DEM Parti: Kayyımcı anlayış

DEM Parti şu açıklamayı yaptı: "Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi.

Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'nun davasına ilişkin dikkat çeken anket: Yargının sunduğu delilleri ikna edici buluyor musunuz?
AKP'den kanun teklifi: Eczanelerde tıbbi kenevir satışının önü açılacak
DEM Parti, Bakan Tunç'la görüştü: Cezaevlerinde sorunları dile getirdik
Erdoğan ile Trump, NATO Zirvesi'nde bir araya geldi
DEM Partili Akın, Burhaniye'deki kompostaj tesisi projesini meclise taşıdı