Gözler kritik zirvede: Erdoğan ile görüşmesine ilişkin Putin'den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye ilişkin ilk açıklamalarını yaptı.

Putin ile Erdoğan, koronavirüsün salgınından beri ilk yüz yüze görüşmeleri için Soçi’de bir araya geldi. Liderler, zirvenin basına açık bölümünde kısa açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı. Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var. BM Genel Kurulu'nda malum zevat bazı konuları özellikle sordu. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan dönmemiz mümkün değil” dedi.

PUTİN: HER ZAMAN SORUNSUZ GEÇMİYOR

Putin ise şu ifadeleri kullandı:

“(Erdoğan ile) Görüşmelerimiz her zaman sorunsuz geçmiyor. Ancak ilgili kurum ve kuruluşlarımız uzlaşı bulabiliyor. Türkiye’nin Rusya yatırımları toplam 1,5 milyar, Rusya’nın Türkiye yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı. Büyük projelerin hepsi planlı şekilde devam etmektedir. (Karabağ'da) İş birliğimiz hem ateşkesin sağlanmasında hem de ilerideki daha sağlam kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik önemli bir unsurdur. İkili ticaret hacmimiz bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık yüzde 50 arttı. Pandemi döneminde kaybettiklerimizi telafi etmekle kalmadık, önemli bir artış da sağladık. İş birliğimiz, uluslararası arenada başarılı bir şekilde sürüyor. Burada hem Suriye hem de Libya ile ilgili tutumlarımızı kastediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp’den ‘200 milyonluk fıstık’ tepkisi
Ümit Özdağ: Ülkemizde 3 milyondan fazla uyuşturucu bağımlısı var
Site aidatlarına yönelik düzenleme: 6 madde de kabul edildi
Trump'tan 'İran ile anlaşma' açıklaması: 'Son 24 saatte...'
Muhittin Böcek hâkim karşısında: 'Ondan kalan borçları da ödedik'